27.1.07
Segons Ferran Soriano, "la nostra intenció és situar el Barça al capdavant a nivell global, la rivalitat local no ens interessa"
El vicepresident del Barça va demostrar una vegada més perquè la gestió del FCBarcelona s'està convertint en un dels "benchmarks" més interessants en el desèrtic panorama empresarial català. Va ser dijous durant la presentació de resultats de meïtat d'exercici. En la clàssica pregunta dels periodistes sobre la rivalitat amb el Madrid en quant a generació d'ingressos, Soriano va tornar a situar al Barça en l'àmbit global, que és el que li correspon, evitant fer comparacions amb el model de creixement del Madrid, "perquè la rivalitat local no ens interessa".
26.1.07
"Catalunya Ràdio" i RAC1 segueixen utilitzant amb absoluta normalitat el concepte mitològic de "Països Catalans", una llosa per la sobirania
En els últims anys, si hi ha una cosa que m'ha fascinat dels usos linguïstics als mitjans de comunicació catalans, ha estat la insistència per utilitzar un concepte qüasi-mitològic, més propi de la Renaixença: els "Països Catalans". Avui, l'he escoltat com a mínim dues vegades, pel matí a RAC1 i a CatRadio per la nit. A hotelcatalunya defensem la independència de Catalunya al mateix temps que la llibertat de la resta dels anomenats "països catalans". El què en el segle XIX va ser utilitzat com a concepte mitològic i més tard per Joan Fuster com a unió lingüística, continua tenint avui una connotació política que només pot generar la reprovació de la resta de "països". Ningú gosaria mencionar els "Deutsche Ländern" per referir-se a Alemanya, Àustria i Suïssa. En canvi, sí que és correcte parlar dels "Deutsch-sprachigen Ländern", és a dir, els països de parla alemanya (incloent el bavarès, l'austríac, el suís i l'schwabisch entre d'altres). Malament aniríem si els idiomes marquessin fronteres i dictessin l'estatus polític. Catalunya ha d'exercir un fort lideratge en el mediterrani occidental siguent capaç de desprendre's de la mitologia renaxentista.
per saber més dels "països catalans"
per saber més dels "països catalans"
22.1.07
Una editorial del diario e-noticies critica a Carod por declarar que el nacionalismo esencialista no tiene futuro
En la editorial del diario electrónico, "Esquerra, final de trajecte", no dan muestras de entender la vía soberanista natural, que es la que no se apoya en el nacionalismo esencialista que Carod hace bien en criticar, y si cabe, abandonar. En la misma conferencia, pronunciada en el marco del Foro Nueva Economía de Madrid (Forum Europa), Carod Rovira presentó un discurso moderno, con pinceladas liberales, defendiendo el dinamismo de las sociedades y su capacidad de cambio, para "buscar nuevos referentes". Un mensaje que muy probablemente debe sonar a ciencia ficción en algunos de los sectores más inmovilistas de los nacionalismos catalán y español.
Artur Mas afirma que "el Govern de Catalunya està sotmès als interessos electorals del PSOE" un dia després de l'històric acord sobre l'Arxiu
Artur Mas va demostrar una vegada més ahir diumenge el desconcert estratègic que viu la federació CiU. Un dia després que José Montilla aconseguís una fotografia històrica que ni Pujol ni Maragall mai van aconseguir (amb els presidents Camps, Iglesias i Matas constituïnt el Patronat de l'Arxiu de la Corona d'Aragó), Artur Mas feia aquestes declaracions. La contradicció és manifesta i posa en evidència al líder de CiU. L'electorat de Catalunya està cansat de la política de la crispació, que tants problemes estètics i morals ha portat a Espanya i que des de fa uns anys CiU intenta importar a Catalunya, ara més que mai, de la mà del PP.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)