1.3.07

Jordi Pujol afirma a ESADE que "a Catalunya impera una dictadura intel.lectual que preten que tots siguem mitjanets"

Jordi Pujol, catedràtic de la Càtedra de Lideratges d'ESADE, ha pronunciat la lliçó inaugural del programa "Pensar el Lideratge", organitzat per l'escola de negocis catalana. Durant més d'una hora ha reflexionat sobre els lideratges en clau de país, posant l'èmfasi en el fet que "un líder mai ha de tenir por de ser bo". En aquest sentit, Pujol creu que a Catalunya "hi ha una ideologia dominant anti-excel.lència", que es reflecteix en el fet que "cap universitat es troba en posicions capdavanteres a cap ranking internacional (amb excepció és clar de les escoles de negocis)". Aquí és quant l'ex-president ha afirmat que al final el sistema preten que tots siguem "mitjanets", "més o menys bons", però sense que ningú "pugui excel.lir". Crec que és un diagnòstic excel.lent de la cultura de la mediocritat barcelonina, catalana i espanyola.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

L'autoritat en parlar sobre determinats temes s'aconsegueix havent-los practicat.

Parlar de les idees com a desideratum "en teoria" és molt maco. Per a mí tenen més valor quan ja s'han portat a la pràctica.

En aquests cas els líders que porten endavant l'estratègia de selecció no tenen por d'envoltar-se de col.laboradors escollits per la seva excel.lència no per se de "la famiglia". Cas contrari, tenen un fotimer de mediocres amb "por de no sortir a la foto".

O sigui que en Pujol parla del que no ha practicat mai.

Anònim ha dit...

És una pena que es busquin velles glòries per una càtedra de "nous lideratges".

¿És un reflex de la típica forma de fer que consisteix en pensar més en els "propers" que en els "bons"?

Per completar el que ha dit el primer comentador... el culte a la mediocritat està estès a banda i banda de l'espectre polític, empresarial i social.

O sigui que deu ser difícil buscar "nous líders" entre la tribu local...

Anònim ha dit...

El missatge està bé... però potser queda contaminat pel que ha participat el missatger ha crear aquesta cultura que ara denuncia

Ivan Bofarull ha dit...

Considero que hem de fer un esforç per saber aïllar el missatge del missatger. Perquè si no, pervertim la naturalesa de l'aprenentatge, matant al missatge en comptes del missatger. En quant a si és un líder massa vell pot ser si. Però compte: com sempre, en qualsevol programa, la qualitat és una fórmula que combina participants i educadors. Jo espero que entre els participants hi hagi líders o futurs líders. I efectivament Ramon, crec que som una tribu local.